Holbæk-mægler skal hjælpe Fællesmark i mål
apr. 11, 2023
Foto: RealMæglerne
Hos RealMæglerne planter ejendomsmæglerne ét træ for køber og ét træ for sælger i RealMægler Folkeskoven for hver afsluttet handel i kæden. Det er et led i fortællingen om Danmarks grønne ejendomsmægler .. og det er samtidig et mantra, der passer som fod i hose med ambitionerne i projekt Fællesmark på Tuse Næs ved Holbæk.
Her er der udstykket i alt 27 matrikler midt i naturen med fokus på biodiversitet og økologi, og hvor de kommende ejere kan bygge drømmehuset. Og så er det lige i nærheden af bl.a. skole, daginstitution og foreningsliv. Eneste krav er blot, at foreningens bestemmelser for grøn byggeskik overholdes.
God mulighed for at bygge nyt
– Det er vigtigt i et samfundsmæssigt perspektiv, at der er nogen, der viser en vej. Fremtiden er grøn og bæredygtig, og det skal byggeriet og vores boliger også afspejle. Når det så er sagt, så er det jo ikke, fordi det begrænser mulighederne for at bygge et fantastisk hus bare fordi det er grønt. Det handler bare om at træffe nogle bevidste valg og være klar over dem, fortæller Robin Scott Rasmussen, der har sin ejendomsmæglerbutik på Smedelundsgade i Holbæk.
Han mener, at Fællesmark er en super mulighed for især unge par og børnefamilier, der økonomisk godt kan være med, selv om det er nybyggeri. Sådan er det langt fra alle steder.
– I dag har mange unge førstegangskøbere svært ved at blive godkendt i banken til boligkøb, men her er det min vurdering, at rigtig mange godt kan være med, bl.a. fordi prisen for grunden ikke er ret høj. Og så behøver det jo ikke at være dyrt at bygge, fordi man overholder en grøn byggeskik. Tværtimod, forklarer Robin Scott Rasmussen.
Den betragtning er vigtig at have med, når idéen præsenteres henne i banken.
God dialog med banken
Robin Scott Rasmussen mener, at det i første omgang er et spørgsmål om at have en god dialog, og hvor man får fremlagt en fornuftig plan for projektet, der udvisker evt. spørgsmål om risiko.
Bliver man en del af projektet i Fællesmark, bliver man også en del af et bofællesskab med fælles køkkenhave og huse, der er bygget så klimavenligt som muligt. Samtidig vil der være mulighed for erhverv i form af værksteder og kontorfællesskaber:
– Det er klart, at man som boligejer i Fællesmark skal være parat til at indgå på fællesskabets præmisser. På den måde kan bofællesskabet jo betragtes som en moderne, proaktiv og engageret grundejerforening, hvor tilliden og forventningerne til hinanden er afstemte og tydelige. Den form for commitment og engagement i lokallivet vil der komme mere og mere efterspørgsel på blandt fremtidens boligejere, mener Robin Scott Rasmussen.
Mange er allerede afsat
De gode intentioner er da også allerede blevet bemærket vidt og bredt. I november modtag Fællesmark prisen som Årets Lokale Forening. Det er det danske brændstofselskab Go'on, som står bag konkurrencen, hvor mere end 450 foreninger i hele Danmark var nomineret.
En stor del af byggegrundene er allerede afsat eller reserveret, og Robin Scott Rasmussen fortæller, at der er pæn interesse på annonceringen fra butikken: https://fællesmarkholbæk.dk
– Der er stor interesse for projektet, og jeg forventer, at de sidste byggegrunde vil blive afsat drypvis hen over de kommende måneder, siger han.
Går man og drømmer om at springe ud som nybygger, er man velkommen til en kop kaffe og en uforpligtende snak i butikken, slutter Robin Scott Rasmussen og understreger, at der er masser af muligheder for at komme i gang.